Akademia Horeca: Zbuduj swój DREAM TEAM

Poznaj metody, które na co dzień stosują najlepsi specjaliści od zarządzania w branży HoReCa.

Dzień I 07. listopada 2018 (środa)

10:30 – 11:00

HORECA Talks, lobby

Horeca Talks

Targi HORECA / GASTROFOOD / ENOEXPO   – aktualne trendy w branży hotelarskiej, gastronomicznej i winiarskiej. O dotacjach, pracownikach, inwestycjach i winie porozmawiamy z:

Piotrem Taborem, Hotele Plus
Jerzym Miklewskim – Projekt Hotel
Pawłem Grubą – V4B
Moniką Bielką – Vescovi – Szkoła Sommelierów

Prowadzenie: Marcin Polus, Szymon Kohut, Michał Wasilewski

10:00 – 17:00

Sala Lwów A,B

Definiowanie i redefiniowanie inwestycji condo- i aparthotelowych – konferencja z cyklu 4Hotels Meeting

Organizator: Projekt Hotel Sp. z o.o., Fortech Consulting

Wstęp dodatkowo płatny, szczegóły i rejestracja: http://4hotels.eu/

11:00 – 13:00

Sala Wiedeń A

Problemy z pracownikami? Wiemy jak je rozwiązać!

Prowadzenie: Paweł Gruba, Piotr Rogowski

Organizator: V4B – Vision For Business

Wstęp dodatkowo płatny!

Szczegóły: https://www.v4b.pl/szkolenia/69-gastrofood-krakow-problemy-z-pracownikami-wiemy-jak-je-rozwiazac.html

11:30 – 12:30

Sala Lwów C

Menu enginering karta długa, karta krótka czy taka „w sam raz” Przewaga „krótkiej” karty nad „książką kucharską zamiast menu”

Prowadzenie: Paweł Iskrzycki

Organizator: Hotele i Gastronomia Plus Sp. z o.o.

Darmowy wstęp wymaga wcześniejszej rejestracji  na http://www.hoteleplus.pl/rejestracja_na_bezplatne_warsztaty_hoteli_plus_podczas_targow_horeca_w_krakowie

12:30 – 13:00

HORECA Talks

Horeca Talks

Sebastian Krauzowicz, Rafał Targosz – jeden za wszystkich wszyscy za jednego – siła zespołu w gastronomii na przykładzie Poland National Culinary Team oraz Restauracji Food & Wine Zakładka w Krakowie.

Prowadzenie: Marcin Polus, Szymon Kohut, Michał Wasilewski

13:30 – 13:45

HORECA Talks

Horeca Talks

„Piwna rewolucja – Minibrowar dobrym pomysłem na biznes”

Jak wygląda proces otwierania browaru,
Browar restauracyjny czy rzemieślniczy,
Pasja czy bizness

Prowadzenie: Marcin Polus, Szymon Kohut, Michał Wasilewski

Ciąg dalszy tematu, godz. 14.00 Arena, Hala Dunaj

14:00 – 14:30

HORECA Talks

Horeca Talks

  • Małopolska Kraina Wód Mineralnych– wyjątkowe walory smakowe i zdrowotne regionalnych wód mineralnych. Promocja regionu oparta o to, co go wyróżnia.
  • Projekt Małopolskiej Karty Wód – pomysł projektu, Partnerzy projektu.
  • Małopolska Karta Wód „od kuchni”, czyli jak i dlaczego hydrosommelierzy parują wodę z winami i potrawami.
  • Małopolska Karta Wód w restauracjach – po raz pierwszy w Polsce. Innowacyjny pomysł serwowania potraw zgodny z najnowszymi światowymi trendami.
  • Małopolska Karta Wód – korzyści promocyjne i ekonomiczne dla regionu, branży rozlewniczej, hotelowej i restauracyjnej.
  • Małopolska Karta Wód Mineralnych – co dalej, czyli perspektywy, rozwój i zagrożenia projektu; plan działań marketingowych – dystrybucja kart w najlepszych restauracjach i hotelach.

 

Prowadzenie: Marcin Polus, Szymon Kohut, Michał Wasilewski

14:00 – 16:00

Sala Wiedeń A

Restauracja, która zarabia, czyli jak zarządzać kosztami

Prowadzenie: Paweł Gruba, Piotr Rogowski

Organizator: V4B – Vision For Business

Wstęp dodatkowo płatny!

Szczegóły: https://www.v4b.pl/szkolenia/70-gastrofood-krakow-restauracja-ktora-zarabia-czyli-jak-zarzadzac-kosztami.html

15:00 – 15:30

HORECA Talks

Horeca Talks

Mgr inż. Barbara Dąbrowska
Dietetyk, ekspertka merytoryczna California Prune Board w Polsce. Przybliża informacje na temat właściwości odżywczych śliwki kalifornijskiej i promuje wiedzę na temat zdrowego stylu życia i odżywiania. Prowadzi poradnię barbaradabrowska.pl.

Podczas rozmowy w HORECA Talks dowiemy się:

• jakie są obecnie trendy dietetyczne, które przekładają się na prowadzenie restauracji?
• czy restauratorzy biorą pod uwagę również zlecenia dietetyków?
• czym jest trend superfoods i czy z punktu widzenia dietetyka może on być przydatny dla restauratorów?
• z jakiego powodu suszona śliwka kalifornijska nazywane jest za superfood i co sprawia że to tak znanym owoc?
• jakie zalety dla konsumenta ma dodatek suszonej śliwki kalifornijskiej a jakie dla restauratora/producenta?
• jak restauratorzy i producenci żywności mogą wykorzystać suszoną śliwkę kalifornijską?
• dlaczego tak wielu szefów w Europie np. we Włoszech czy Wielkiej Brytanii, stosuje śliwki kalifornijskie w swoich menu.

 Prowadzenie: Marcin Polus, Szymon Kohut, Michał Wasilewski

Dzień II 08. listopada 2018 (czwartek)

10:30 – 11:00

HORECA Talks

Horeca Talks

Dyskusja:

  • Małopolska Kraina Wód Mineralnych– wyjątkowe walory smakowe i zdrowotne regionalnych wód mineralnych. Promocja regionu oparta o to, co go wyróżnia.
  • Projekt Małopolskiej Karty Wód – pomysł projektu, Partnerzy projektu.
  • Małopolska Karta Wód „od kuchni”, czyli jak i dlaczego hydrosommelierzy parują wodę z winami i potrawami.
  • Małopolska Karta Wód w restauracjach – po raz pierwszy w Polsce. Innowacyjny pomysł serwowania potraw zgodny z najnowszymi światowymi trendami.
  • Małopolska Karta Wód – korzyści promocyjne i ekonomiczne dla regionu, branży rozlewniczej, hotelowej i restauracyjnej.
  • Małopolska Karta Wód Mineralnych – co dalej, czyli perspektywy, rozwój i zagrożenia projektu; plan działań marketingowych – dystrybucja kart w najlepszych restauracjach i hotelach.

 

Prowadzenie: Marcin Polus, Szymon Kohut, Michał Wasilewski

 

Wstęp bezpłatny w ramach rejestracji na Targi

11:00 – 11:15

HORECA Talks

Horeca Talks

Polskie Piwowarstwo Historie Prawdziwe czyli o założycielach Browaru Okocim oraz o procesie ważenia z udziałem Pawła Zycha, który jest jednym z piwowarów którzy występują w reklamie TV piwa Okocim

 

Prowadzenie: Marcin Polus, Szymon Kohut, Michał Wasilewski

11:00 – 14:00

Sala Wiedeń A

Zarabiaj więcej i zmniejsz rotację personelu – ćwiczenia

Prowadzenie: Paweł Gruba, Piotr Rogowski

Organizator: V4B – Vision For Business

Wstęp dodatkowo płatny

Szczegóły: https://www.v4b.pl/szkolenia/71-gastrofood-krakow-zarabiaj-wiecej-i-zmniejsz-rotacje-personelu-cwiczenia.html

11:00 – 13:00

Sala Lwów C

KUCHARZ ARTYSTA – KELNER SPRZEDAWCA: Jak sprawić, by Pracownicy doprowadzili Cię do gastronomicznego sukcesu?

Prowadzenie: Małgorzata Bednarz, MWM PARTNERS

Wstęp bezpłatny, ale wymagana rejestracja: Ewelina Bąk, e-mail: mwmpartners@mwmpartners.pl

11:30 – 12:00

HORECA Talks

Horeca Talks

Dyskusja: Chleb w restauracji –  rozmowa z Moniką Walecką (Cała w Mące), Martą Kubacką (Pochlebstwo), Izą Derkowską (Piekarnia Charlotte).

Wstęp bezpłatny w ramach rejestracji na Targi

Prowadzenie: Marcin Polus, Szymon Kohut, Michał Wasilewski

12:00 – 12:45

Sala Lwów A,B

Nowoczesne systemy grzewcze na biomasę i inteligentne zarządzanie energią elektryczną – wygoda i oszczędność

Prowadzenie: Mariusz Jaśkowiec

Organizator: Wood Heating Solution

Wstęp bezpłatny w ramach rejestracji na Targi

12:00 – 12:30

HORECA Talks

Horeca Talks

Dyskusja: Jak przygotować obiekt na zgrupowania i obozy sportowe. Zaplecze noclegowo – wypoczynkowe, kuchnia – menu.

Udział wezmą:

Przedstawiciele i zawodnicy drużyny Kraków Football Kings  https://krakowkings.org

Tomasz Leśniak Szef Kuchni, Restaurator  / Nota_Resto & Bistro Bene w Krakowie.

Prowadzenie: Marcin Polus, Szymon Kohut, Michał Wasilewski

 

Wstęp bezpłatny w ramach rejestracji na Targi

13:20 – 13:40

HORECA Talks

Horeca Talks

Monika Bielka – Vescovi, Szkoła Sommelierów – o winach musujących na ENOEXPO i nie tylko.

Prowadzenie: Marcin Polus, Szymon Kohut, Michał Wasilewski

13:30 – 14:15

Sala Lwów A,B

Jak dzięki internetowi zdobyć nowych klientów dla Twojego hotelu lub restauracji?

Prowadzenie: Damian Nowak

Organizator: Google Internetowe Rewolucje

Wstęp bezpłatny w ramach wejścia na targi

13:30 – 15:30

Sala Lwów C

ZMYSŁY – więcej niż marketing! Jak pokierować nimi, by zachwycić gości Twojej restauracji? Prowadzenie: Anna Dębska

Organizator: AF Media.pl, GdzieZjeść.info

Wstęp dodatkowo płatny, obowiązuje wcześniejsza rejestracja: https://www.gdziezjesc.info/krakow/rejestracja-horeca

14:00 – 14:30

HORECA Talks

Horeca Talks

Ameryka od Kuchni – Kalifornijskie Wina

Podczas dyskusji dowiemy się:

– Czy w Polce pije się kalifornijskie wina?
– Czym charakteryzuje się ten region winiarski?
– Dlaczego w Polsce wina kalifornijskie rzadko goszczą w kartach win w restauracjach?
– Do jakich potraw, do jakiej kuchni pasuje wino z Kalifornii?
– Jakie są najpopularniejsze winogrona uprawiane w Kalifornii i jakie wychodzą z nich wina. Co to jest Zinfandel?

Prowadzenie: Marcin Polus, Szymon Kohut, Michał Wasilewski

 

Wstęp bezpłatny w ramach rejestracji na Targi

15:00 – 15:40

HORECA Talks

Horeca Talks

Legendarna wołowina z USA – historia, tajniki przyrządzania, wsparcie promocyjne restauracji, oferta”

Yuri Barutkin – USMEF

Maria Woźniak – Elkopol

Andrzej Bryk – Ambasador Wołowiny Amerykańskiej

Prowadzenie: Marcin Polus, Szymon Kohut, Michał Wasilewski

 

Wstęp bezpłatny w ramach rejestracji na Targi

15:00 - 16:00

Sala Lwów A,B

Jak zaprojektować restaurację premium?

Prowadzenie: architekt Dorota Maksymowicz

Organizator: THE SPACE, AQForm, LARECO, White One, Doradztwo Gastronomiczne, Restauracje

Wstęp bezpłatny w ramach rejestracji na Targi

15:00 - 16:00

Sala Wiedeń A

SPA REVENUE MANAGEMENT- w jaki sposób nowe techniki SPA Revenue Managment zmienią kosztowny dział hotelu w przychodowy biznes?

Prowadzenie: Anna Tefalska

Organizator: Hotele i Gastronomia Plus Sp. z o.o.

 

Darmowy wstęp wymaga wcześniejszej rejestracji  na http://www.hoteleplus.pl/rejestracja_na_bezplatne_warsztaty_hoteli_plus_podczas_targow_horeca_w_krakowie

Dzień III 09. listopada 2018 (piątek)

11:00 - 11:45

Sala Lwów A,B

Jak skutecznie zredukować koszty energii elektrycznej i cieplnej, w perspektywie rosnących cen energii na rynku

Prowadzenie: Mariusz Jaśkowiec

Organizator: Wood Heating Solution

 

Wstęp bezpłatny w ramach rejestracji na Targi

12:00 – 12:30

HORECA Talks

Horeca Talks

„Aloha Kraków!” Jak stworzyliśmy coś nowego na rynku pełnym wszystkiego”

Geneza powstania Restauracji Mavericks Kraków

Dania kuchni kalifornijskiej – jak tworzona była karta

Jak goście reagują na zmiany. Koncepcja marketingowa, reakcja zarówno gości hotelowych jak i mieszkańców Krakowa.

Poszukiwania nowych smaków – jak kuchnia będzie się rozwijać.

 

Prowadzenie: Marcin Polus, Szymon Kohut, Michał Wasilewski

 

Wstęp bezpłatny w ramach rejestracji na Targi

12:15 - 13:15

Sala Lwów A,B

Czy to już koniec dotacji UE dla firm?

Prowadzenie: Piotr Tabor

Organizator: Hotele i Gastronomia Plus Sp. z o.o.

 

Darmowy wstęp wymaga wcześniejszej rejestracji  na http://www.hoteleplus.pl/rejestracja_na_bezplatne_warsztaty_hoteli_plus_podczas_targow_horeca_w_krakowie

12:30 – 13:00

HORECA Talks

Horeca Talks

Dyskusja:

  • Małopolska Kraina Wód Mineralnych– wyjątkowe walory smakowe i zdrowotne regionalnych wód mineralnych. Promocja regionu oparta o to, co go wyróżnia.
  • Projekt Małopolskiej Karty Wód – pomysł projektu, Partnerzy projektu.
  • Małopolska Karta Wód „od kuchni”, czyli jak i dlaczego hydrosommelierzy parują wodę z winami i potrawami.
  • Małopolska Karta Wód w restauracjach – po raz pierwszy w Polsce. Innowacyjny pomysł serwowania potraw zgodny z najnowszymi światowymi trendami.
  • Małopolska Karta Wód – korzyści promocyjne i ekonomiczne dla regionu, branży rozlewniczej, hotelowej i restauracyjnej.
  • Małopolska Karta Wód Mineralnych – co dalej, czyli perspektywy, rozwój i zagrożenia projektu; plan działań marketingowych – dystrybucja kart w najlepszych restauracjach i hotelach.

 

Prowadzenie: Marcin Polus, Szymon Kohut, Michał Wasilewski

 

Wstęp bezpłatny w ramach rejestracji na Targi