Spotkania i rozmowy na scenie z ekspertami z branży Horeca, a także prestiżowe rozstrzygnięcia konkursów Targów HORECA,
ENOEXPO oraz BOCUSE d’Or Poland.

Data wydarzenia: 20 listopada 2019

Wydarzenie trwa!


Dzień I, 20 listopada 2019 (środa)

11:00 – 12:00

Scena główna, HORECA Talks

ENOKSIĄŻKA: Bartek Kieżun “Portugalia do zjedzenia”- spotkanie autorskie

12:30 – 13:00

Scena główna, HORECA Talks

Krakowska Strefa Slow Food – prezentacja producentów produktów lokalnych. W ramach pilotażowego projektu Slow Food CE realizowanego przez Urząd Miasta Krakowa.

13:00 – 13:30

Scena główna, HORECA Talks

Rozmowa. Gastronomia w Nowej Hucie wczoraj i dziś w ujęciu historycznym i biznesowym.

Andrzej Kuglina, Huta Piwa: połączenie pasji i lokalności. Dlaczego te piwa są „nowohuckie”?

Katarzyna Pachacz – jak współcześnie rozwija się rynek kulinarny w nowej Hucie? Kto jest gościem „Śmietanki nowohuckiej”?

Maria Wąchała-Skindzier, Pracownia Dziedzictwa i Tożsamości Nowej Huty, Ośrodek Kultury im. C. K. Norwida – jak wyglądało życie kulinarne w Nowej Hucie w okresie PRL-u? Czy było przaśne jak się powszechnie uważa, czy może miało w sobie coś z luksusu?

14:00 – 14:30

Scena główna, HORECA Talks

Krakowska Strefa Slow Food – prezentacja producentów produktów lokalnych. W ramach pilotażowego projektu Slow Food CE realizowanego przez Urząd Miasta Krakowa.

14:00 – 14:30

Scena główna, HORECA Talks

Krakowska Strefa Slow Food – prezentacja producentów produktów lokalnych. W ramach pilotażowego projektu Slow Food CE realizowanego przez Urząd Miasta Krakowa.

15:00 – 15:30

Scena główna, HORECA Talks

Kobiety i Wino 2019 – Ceremonia wręczenia nagrody

15:30 – 16:00

Scena główna, HORECA Talks

Wręczenie medali laureatom 11. edycji Międzynarodowego konkursu winiarskiego o Medal ENOEXPO oraz konkursu Polskich Win o Medal ENOEXPO 2019


Dzień II, 21 listopada 2019 (czwartek)

11:30 – 12:00

Scena główna, HORECA Talks

Krakowska Strefa Slow Food – prezentacja producentów produktów lokalnych. W ramach pilotażowego projektu Slow Food CE realizowanego przez Urząd Miasta Krakowa.

12:00 – 12:30

Scena główna, HORECA Talks

Legendy Krakowskiej Gastronomii – Stefan Przebindowski, Wojciech Chudzik – gościnnie Leszek Kawa.

12:30 – 13:00

Scena główna, HORECA Talks

ENOKSIĄŻKA: Michał Bardel “Korek czy zakrętka” – spotkanie autorskie

13:00 – 13:30

Scena główna, HORECA Talks

Czym w ogóle jest ten kraft? Czyli wszystko, co warto wiedzieć o piwie rzemieślniczym.

Jeśli wahacie się, czy piwo rzemieślnicze to dobry trunek dla klientów Waszego biznesu – to dobrze trafiliście! Prowadzący wytłumaczy czym są pojęcia “kraft” i “piwna rewolucja”. Podpowie, jak degustować i profesjonalnie oceniać dobre piwo. Będzie też o konkursach piwa oraz garść piwnych ciekawostek i mitów.

Mateusz Puślecki – wiceprezes Polskiego Stowarzyszenia Piwowarów Domowych, sędzia piwa, organizator i szef jury dwóch największych w kraju konkursów dla hobbystów, szef jury konkursu Greater Poland Beer & Cider Cup, współorganizator Festiwalu Piwowarów Domowych. „Po godzinach” współprowadzi Alchemię – podcast o piwie.

 

13:30 – 14:00

Scena główna, HORECA Talks

Krakowska Strefa Slow Food – prezentacja producentów produktów lokalnych. W ramach pilotażowego projektu Slow Food CE realizowanego przez Urząd Miasta Krakowa.

14:00 – 15:00

Scena główna, HORECA Talks

ENOKSIĄŻKA: Tomasz Prange – Barczyński “Europa na winnych szlakach. Od winnicy do winnicy.”

15:30 – 16:00

Scena główna, HORECA Talks

Rozstrzygnięcie konkursu 27. Międzynarodowych Targów Wyposażenia Hoteli i Gastronomii HORECA w Krakowie na najlepszy produkt dla hotelarstwa i gastronomii.

Organizator: Targi w Krakowie


Dzień III, 22 listopada 2019 (piątek)

10:30 – 10:50

Scena główna, HORECA Talks

FOOD TALKS: Czy dzisiejsza żywność jest mniej odżywcza?

O kontrowersjach związanych  z żywieniem opowie dietetyk kliniczna Dominika Kulczycka- Wójcik. Specjalista żywienia w sporcie. Właścicielka gabinetu Dietetyka&Sport, w którym pomaga swoim pacjentom w zmianie nawyków żywieniowych, poprawie stanu zdrowia i zwiększaniu wydolności fizycznej. Współpracuje z programem Sportowa Akademia Veolia, w której pomaga młodym sportowcom zrozumieć jak żywienie wpływa na ich organizm i predysponuje do osiągania sukcesów sportowych. Współpracuje z Wydawnictwem Otwartym w zakresie opieki merytorycznej nad tłumaczeniami oraz recenzowania książek o tematyce żywieniowej. Związana również z marką Fabryka Siły, współtworzy artykuły popularnonaukowe z zakresu żywienia i suplementacji dla Magazynu Fabryki Siły.

10:50 – 11:10

Scena główna, HORECA Talks

FOOD TALKS: Małe i korzystne zmiany we wnętrzu – liczy się pierwsze wrażenie

O tym jak upiększać wnętrza lokali gastronomicznych opowie Małgorzata Tylec. Projektantka wnętrz i ogrodów, właścicielka firmy WOprojekt i Sztuka Ogrodu. Projektuje, prowadzi wartszaty ceramika i żywa architektura, a także tworzy ogrody pokazowe. Uwielbia zabawę stylami, łączenie sprzeczności i stosowanie niekonwencjonalnych rozwiązań, jej ulubionym stylem jest postmodernizm. Do projektów ogrodowych przemyca zasady energooszczędnego i zdrowego stylu życia, tzw. permakulturę. Jej motto to: „W zgodzie z naturą, w zgodzie ze sobą”. Na swoim koncie ma również projekt domu w stylu nowoczesna stodoła w Raciechowicach, a także ilustracje do bajek.

11:10 – 11:30

Scena główna, HORECA Talks

FOOD TALKS: Czy EKO jest lepsze?

O kontrowersjach związanych  z żywnością opowie dietetyk kliniczna Dominika Kulczycka- Wójcik. Specjalista żywienia w sporcie. Właścicielka gabinetu Dietetyka&Sport, w którym pomaga swoim pacjentom w zmianie nawyków żywieniowych, poprawie stanu zdrowia i zwiększaniu wydolności fizycznej. Współpracuje z programem Sportowa Akademia Veolia, w której pomaga młodym sportowcom zrozumieć jak żywienie wpływa na ich organizm i predysponuje do osiągania sukcesów sportowych. Współpracuje z Wydawnictwem Otwartym w zakresie opieki merytorycznej nad tłumaczeniami oraz recenzowania książek o tematyce żywieniowej. Związana również z marką Fabryka Siły, współtworzy artykuły popularnonaukowe z zakresu żywienia i suplementacji dla Magazynu Fabryki Siły.

11:30 – 12:00

Scena główna, HORECA Talks

SLOW FOOD – prezentacja producentów

12:00 – 12:30

Scena główna, HORECA Talks

ENOKSIĄŻKA: Łukasz Modelski “Droga przez mąkę” – spotkanie autorskie

12:30 – 12:50

Scena główna, HORECA Talks

FOOD TALKS: Czy GMO to zło?

O kontrowersjach związanych  z żywnością opowie dietetyk kliniczna Dominika Kulczycka- Wójcik. Specjalista żywienia w sporcie. Właścicielka gabinetu Dietetyka&Sport, w którym pomaga swoim pacjentom w zmianie nawyków żywieniowych, poprawie stanu zdrowia i zwiększaniu wydolności fizycznej. Współpracuje z programem Sportowa Akademia Veolia, w której pomaga młodym sportowcom zrozumieć jak żywienie wpływa na ich organizm i predysponuje do osiągania sukcesów sportowych. Współpracuje z Wydawnictwem Otwartym w zakresie opieki merytorycznej nad tłumaczeniami oraz recenzowania książek o tematyce żywieniowej. Związana również z marką Fabryka Siły, współtworzy artykuły popularnonaukowe z zakresu żywienia i suplementacji dla Magazynu Fabryki Siły.

12:50 – 13:10

Scena główna, HORECA Talks

FOOD TALKS: Wejść tam lub nie – czyli co przyciąga wzrok i gdzie czujemy się dobrze.

O tym jak upiększać wnętrza lokali gastronomicznych opowie Małgorzata Tylec. Projektantka wnętrz i ogrodów, właścicielka firmy WOprojekt i Sztuka Ogrodu. Projektuje, prowadzi wartszaty ceramika i żywa architektura, a także tworzy ogrody pokazowe. Uwielbia zabawę stylami, łączenie sprzeczności i stosowanie niekonwencjonalnych rozwiązań, jej ulubionym stylem jest postmodernizm. Do projektów ogrodowych przemyca zasady energooszczędnego i zdrowego stylu życia, tzw. permakulturę. Jej motto to: „W zgodzie z naturą, w zgodzie ze sobą”. Na swoim koncie ma również projekt domu w stylu nowoczesna stodoła w Raciechowicach, a także ilustracje do bajek.

13:30 – 14:00

Scena główna, HORECA Talks

Bloger Roku magazynu “Czas Wina”

Wręczenie nagrody za najlepsze winiarskie blogi.

14:00 – 14:30

Scena główna, HORECA Talks

ENOKSIĄŻKA: Marek Bieńczyk “Wszystkie kroniki wina” – spotkanie autorskie

Dołącz już teraz do Horeca Talks

Nie zwlekaj i kup bilet już dziś!