Horeca Talks

Horeca Talks

Porozmawiamy o aktualnych trendach w branży oraz o tradycjach gastronomicznych i hotelarskich Krakowa w ujęciu biznesowym w kontekście Europejskiej Stolicy Kultury Gastronomicznej i hasła przewodniego Targów HORECA / ENOEXPO -“Tradycja w natarciu”

Główne tematy:

  • Nowa Huta na nowo. Czy to dobre miejsce na biznes gastronomiczny?
  • Europejska Stolica Kultury Gastronomicznej w wymiarze biznesowym
  • Rewitalizacja historycznych obiektów w branży Hotelarskiej
  • Głąbik Krakowski czyli “Tradycja w nataraciu”, czy naprawdę wszystko już zostało odkryte? Case study w kontekście wprowadzania do gastronomii produktu spożywczego. Badanie żywność ALS Food & Pharmaceutical Polska Sp. z o.o na przykładzie Głąbika krakowskiego.
  • Prezentacja sześciu “gwiazd” pilotażowego projektu Slow Food CE (czosnek galicyjski, chleb prądnicki, pstrąg ojcowski, kiełbasa piaszczańska, obwarzanek krakowski, głąbik krakowski)